Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Kina Jiaozuo eksplodirala prilikom punjenja balansiranog točka

C-STAR Industrial Limited | Updated: May 07, 2018

焦作一平衡车充电时爆炸.jpg


Balansirani točak zapaljen nakon eksplozije i vatre


U proteklih nekoliko dana gospodin Ding, koji živi u Jiaozuo bratstvu, izgleda veoma depresivno zbog nesreće da je njegov rođak kupio balans u svom dnevnom boravku. Sedam dana kasnije, gospodin Ding je potrošio skoro 2.000 juana samo za medicinske troškove, ali proizvođači balansnih točkova su rekli da stupaju u kontakt sa agencijom za inspekciju kvaliteta nezavisnih proizvođača kako bi testirala točak balansa u nevolji.


[Događaj] Balansni točak eksplodirao, čovekova noga je zapaljena vatrom.


Dana 17. aprila, reporter Dahe se sastao sa gospodinom Dingom u stambenoj zgradi na trećem spratu etničke zajednice Xiguan u županiji Jiaozuo Bo'ai. U ovom trenutku imao je gazu oko njegove desne noge, a rana ispod gaze je bila široka oko 10 centimetara i duga više od 30 centimetara. Kao rezultat toga, šetao je i hapšio i vratio se iz bolnice u gradu.


Reporter je primetio da je u njegovoj dnevnoj sobi balansni točak ostavio crni zid na mestu eksplozije, a na boku stajao je i znak eksplozija. Iako je bilo nekoliko dana, kuća je i dalje bila ispunjena mirisom.


Podrazumijeva se da električni točak eksplozije i vatre naziva se i pametni balansni točak, somatosenzorski točak, točka za razmišljanje i kamera. To je vrsta sportske i zabavne opreme koja je popularnija među potrošačima. Na tržištu su uglavnom ujedinjeni i dva kruga. klasa. Balans bicikla je kupio džinovi džinovi džinsa 2015. godine. U posljednjih nekoliko dana, on je konkretno odneo za sina da igra. Nije očekivao da će eksplodirati tokom procesa naplate.


Sjećanje na incident, gospodin Ding je i dalje nervozan. Rekao je da je u 11 sati uveče 11. aprila porodica spavala. Iznenada sam čuo eksploziju "eksplozije" u sobi i čuo sam zapaljen miris. Brzo je podigao pogled i ustanovio da se električni balans koji se punio u dnevnoj sobi iznenada eksplodirao i zapalio. Kada je vatra bila jako teška, plamenovi su pali i pobegao i pušio teški dim.


Gospodin Ding je rekao da je soba njegovog sina odmah pored lokacije za punjenje. Tada je bio u kritičnom trenutku. Prvo je iskopčao balans punjenja kola, a zatim je koristio vodu za gašenje vatre. Međutim, pošto vatra u tom trenutku nije nosila pantalone, noge i prsti su i dalje spaljene. Gospodin Ding je novinarima rekao da kada je došlo do incidenta, balansni točak upravo je bio naplaćen za dva sata. Na sreću, eksplozija se dogodila noću i porodica je bila u kući. Ako je porodica bila u toku dana, posledice bi bile stvarno nezamislive.


[Napredak] Nakon eksplozije, proizvođač je rekao da će kompenzirati kupca za gubitke.


Gospodin Dingov rođak je kupio gospodina. On je predstavio da je potrošio više od 1.600 juana na ovom električnom točku kupljenom na Internetu. Proizvođač je bio kompanija u Nanjingu. Ranije ga je koristio i nije bilo problema. Gospodin Kup je to rekao, ali na stranici kupovine stranice nisu pronađene nikakve informacije o kontroli kvaliteta o balansnom točku.


"Moj rođak je spaljen, a ja sam uvek bio kriv." G. Buy je rekao novinarima da je nakon incidenta njegov rođak potrošio samo skoro 2.000 juana na medicinske troškove, naknadni tretman, ali to nije gubitak posla, a drugi, u međuvremenu, stupio sam u kontakt sa proizvođačima i nadam se da daju razumno objašnjenje. Proizvođači su dozvolili da se eksplozivna ravnoteža pošalje u prošlosti. Proizvođači su rekli da bi mogli primati predmete pre nego što bi mogli izvršiti odgovarajuće testove. Međutim, proizvođači balansnih točkova su primili nekoliko dana eksplozije, još uvek nisu dali nikakvu izjavu, kontaktirajte nadležnog odgovornog lica, ne odgovara na telefon, i na kraju mu je korisnička služba rekla da test traje nekoliko sedmica.


Popodne 17. aprila, Dahe Daily reporter nazvao je kompaniju u Nanjingu. Gospodin Bai, odgovorna osoba odeljenja za tehničku službu, rekao je da je dobio gotovinu za balans od gospodina Kupa. On trenutno kontaktira agenciju za inspekciju kvaliteta treće strane za obavljanje inspekcija. 4 sedmice ili tako.


Gospodin Bai je rekao da ranije nisu sreli takvu situaciju. Prema njihovoj preliminarnoj presudi, gospodin je kupio balansni točak skoro četiri godine. Korisniku je obavešten priručnik za upotrebu litijumske baterije. Korisniku je potreban jedan i po mesec. Jednom punjenje, ali shodno njihovom razumevanju, ovaj gospodin nije bio naplaćen više od pola godine, što je oštetilo litijumsku bateriju i izazivalo probleme tokom procesa punjenja. Gospodin Bo je novinarima rekao da bez obzira na razloge za kupce, već su izazvali gubitke. U narednom koraku, namjeravaju poslati osoblje u dom Jiaozuo da potvrdi gubitak, a zdravstveni troškovi i gubici imovine će biti nadoknađeni kupcima.


[Poseta] Store za prodaju, korisnici su uglavnom deca i mladi ljudi.


Pretraživanje reportera je otkrilo da će u Jingdong, Tmall i Taobao i drugim onlajn centrima ući u balansni točak, postojaće brojne brendove i stilova, postoje deca, ali i odrasli koriste, cena je uglavnom između 400 juana i 3000 juana po jediničnom opsegu. Novinar je primetio da je jedna od dečijih balansnih vozila na Taobao iznosila 459 juana, a mesečni obim prodaje pokazao je 21.457 komada.


Kako prodate online prodavnicu na mreži? Popodne 17. aprila, reporter je posetio nekoliko fizičkih prodavnica koje prodaju električne balansne točkove u gradu Jiaozuo. Neki trgovci su iskreno izjavili da je većina ljudi koji koriste balansni točak djeca od sedam ili osam godina, a neki mladi ljudi, a oni koji su stariji u osnovi se rijetko kupuju.


U prodavnici "mini-drift wheel" u blizini istočne kapije tržišta poljoprivrednih proizvoda na zlatnim zemljištima, reporter je vidio tri balansna točka postavljena u kabinetu za prikaz, a cijene su bile po sedam ili osamsto juana. Osoba zadužena za prodavnicu rekla je novinaru da, ako želite više, možete dobiti i popust, ali diskontna stopa neće biti prevelika.


Prema njegovim riječima, ono što rade je veleprodaja, a isti stil u urbanim područjima trebao bi biti više od 1.000 juana. Reporter je ispitao da li bi balansirani točak poput ovog trebalo eksplodirati. Odgovorna osoba obećava da su roba koju ulaze redovni proizvođači. "Nećemo eksplodirati. Ako ne proizvodimo vještačke proizvode u roku od jedne godine, moći ćemo koristiti tri vreće i koristiti ih sa povjerenjem. "


Još jedna prodavnica prodavnica kola u gradu, vlasnica prodavnice rekla je novinarima da kada se balansni točak proda, ukoliko postoji problem, može se obratiti samo proizvođaču. Takođe ne mogu garantovati kvalitetne probleme.


"Nisam razmišljao previše o tome." Mlada devojka koja je došla da izabere balans, rekla je sa osmehom da je samo želela da putuje udobno. Nije razmišljala o sigurnosnim rizicima. Bilo je vrlo strašno slušati, ali to se nije desilo tako lako. Telo.


[Istraživanje] Iako je točak balansa u modi, rizici sigurnosti ne mogu se zanemariti.


Dahe reporter je utvrdio da neke od kontaminiranih vozila imaju potencijalne sigurnosne opasnosti, a neke čak imaju i tri proizvoda. Izgled hladnog električnog točkova podseća na "vruće točkove", ali postoje skrivene opasnosti. Kada dođe do nesreće, korisnička prava su takođe zaštićena. Biće veoma teško.


Kao odgovor na to, AQSIQ je takođe izdao upozorenja o potrošnji električnih balansnih točkova i istakao da električni balans ima tri potencijalna opasnosti od sigurnosti: "pad rizika, rizik od eksplozije vatre i rizik od električnog udara". Istovremeno, električni točak treba obratiti pažnju na opasnosti od sigurnosti. Da biste izbegli nepotrebne nesreće.


Tehničar u balansnoj industriji je izjavio da je ključna komponenta kola za električni balans baterija. Ako kvalitet nije dovoljan, u slučaju udarca može doći do kratkog spoja, što može dovesti do požara ili čak eksplozije tela točka. Možda postoji opasnost od strujnog udara na priključku za punjenje električnog točkića. Pokušajte da ga ne dodirnete. Pored toga, pretraga novinara otkrila je da su poslednjih godina nesreća sa električnim balansom česta. Peking, Šangaj i druga mesta zabranjuju balansiranje vozila na putu.


[argument] Nakon nesreće, kako javnost može zaštititi svoja prava?


Zatim, nakon nesreće, kako javnost može zaštititi svoja prava? Kao odgovor, reporter je intervjuisao Huang Rui, advokatsku firmu u Henanu. Huang Rui je upoznao da prema odredbama zakona o zaštiti potrošača potrošači i poslovni subjekti imaju sporove, mogu samorazmiriti ili zatražiti od udruženja potrošača da organizuju posredovanje, a posredovanje se ne može dovesti u sudski postupak.


Huang Rui je rekao da potrošači ili druge žrtve lične i imovinske štete prouzrokovane nedostacima u proizvodu, možete pitati prodavca za kompenzaciju, ali i proizvođaču za kompenzaciju; zdravstveni troškovi, naknade za negu, troškove prevoza i drugi troškovi su u okviru naknade. Istovremeno, podsećamo svima da, ako kupite falsifikovane i falsifikovane proizvode, odmah se žalite industrijskom i komercijalnom odeljenju.


Huang Rui je podsjetio potrošače da je trenutno tržište električnih točkova točkova mješovita torba. Da bi se smanjile potencijalne opasnosti i sporovi za sigurnost, preporučuje se potrošačima da odu do velikih, dobro poznatih tržnih centara ili online prodavnica kako bi kupili poznate proizvode brenda i pravilno vodili račune i potrošačke liste.


[Podsjeti] kupujte redovne proizvode, pokušajte da se naplaćuju prilikom punjenja.


U popodnevnim satima 17. aprila električni operater balansnog vozila poznatog proizvođača rekao je u intervjuu da korisnici treba provjeriti da li je logotip potpun kada kupuju električni balans i pokušaju kupiti adapter za napajanje nakon 3C sertifikacije. CQC sertifikovani električni balansni proizvodi.


Osim toga, korisnici moraju obratiti pažnju na zaštitne mere prilikom jahanja i mogu nositi zaštitnu opremu ako je potrebno. Obratite pažnju na sigurnost pri punjenju električnog točkića. Pokušajte da izbegnete punjenje oko zatvorenog prostora i zapaljivih predmeta. Izbjegavajte prekomjerno punjenje, punjenje tokom dužeg vremena preko noći, pokušajte da se napunite pod nečijem tire i izbjegnite nesreće. Neophodna imovinska šteta.


"Električni balans je vrsta sportske i zabavne opreme, nema mera sigurne zaštite, ne postoji efikasan uređaj za kočenje, tako da se ne može koristiti kao prevozno sredstvo". Jedan policijski službenik saobraćajne policije rekao je da relevantne odredbe kola električne ravnoteže nisu. Regulacija znači da električni točak nema pravo na put, što takođe dovodi do neidentifikovane prirode u slučaju nesreće. Zbog toga, nakon kupovine balansnog točka, javnost ga mora pravilno koristiti, inače će sebi donijeti nepotrebne probleme.