Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Je saldo skuter A igračka ili vozilo?

C-STAR Industrial Limited | Updated: Jul 05, 2018

Alucard CS617


Gospodin Zhu, koji radi u trg Wanda u Kaifu District, Changsha, Kina, stao na njegovo novo kupljen skuter ravnotežu i stigao u tvrtku za početak cjelodnevnog rada.


Jer oblik avangarde, operacija je jednostavna, a cijena postupno postaje u neposrednoj blizini ljudi, ravnoteža skuter je postala "Nova igračka" mnoge urbane bijelo-ovratnikom radnika. U ovom trenutku, električni balans skuter u Changsha tržište obiluje različitim, i najduži vijek trajanja može doći do 35 kilometara.


5 minuta za početak


"Putovanja" funkcija je vrlo privlačnih


U sadašnjost, električni balans skuter na tržištu uključuju bar i besplatno kolica skuteri, uni-cikli i motocikala i cijena varira od 1.000 yuana 4.000 Juana.


Prema riječima ondašnjeg Suning Wuyi trg Yundian, električni balans skuter uglavnom koristi princip "dinamičke stabilnosti" korištenje žiroskop i ubrzanja senzor u tijelu skutera za otkrivanje promjena skuter držanje tijela za održavanje na ravnoteža sustava. Kada je na vlasti, osoba može automatski balans kada stoji na pedale i tijelo mogu voziti naprijed dok nagnuti naprijed i ručka možete uključiti.


Naučiti svirati za manje od 3 minuta, to je vrlo lako da biste započeli, kupac koji je došao u dućan iskustvo, gospođa Zhou 10-godišnji sin također "ukrotiti" ravnoteža skuter za samo 5 minuta. Unatoč dobro iskustvo, gospođa Zhou je još uvijek malo neodlučan da li da na skuteru za ravnotežu. "Cijena od nekoliko tisuća dolara nije jeftino, možda je novost."


U stvari, niska potrošnja energije, prijenosne trake i niske operativne pragova, ravnoteža skuter je poznat kao "artefakt da se otklone posljednji milje", što je razlog zašto je omiljen među studentima i uredski radnici. Traženje ključne riječi "ravnoteža skuter" i "sportski skuter" na Taobao, bilo je gotovo 50.000 rezultate pretraživanja, od kojih najprodavanije "sportski skuter" prodao više od 13.000 jedinica za mjesec dana.


Visokog rizika na cesti


Glavna funkcija je "igrati"


Istog dana, u Xiaomi početna iskustva dvorana od Wangfujing robna kuća, novinar saznao da nakon dva sata punjenja br. 9 ravnoteža skuter, vijek trajanja može doći do 35 kilometara. Takvih "praktičnih" performanse čini se koristi "nagovoriti" potrošači kao sredstvo prijevoza. Međutim, na plakatima na vratima, sloganom "Cool igračke za mlade, dva načina jahanja daljinski upravljač" je uvijek istaknuto u "igranje".


To je izvijestio da u "Sigurnosni zahtjevi i Test metode za ravnotežu Elektromobilima" i "Opći tehnički uvjeti za ravnotežu Elektromobilima", koje su provedene na siječanj 1, 2018, po prvi put, ispunite praznine u Kina je sigurnost zahtjevi za električni balans vozila iz na nacionalnoj razini. U stvari, početkom u ožujku 2016, na opće uprave za nadzor kvalitete, inspekciju i karantena izdala upozorenje obavijest na sigurnosne zone izvoza električne ravnoteže vozila. Glavni razlog je da neki balans vozila su pušenje, paljenje ili čak eksplodirala praskavac, prijeteći ljudskom tijelu. Sigurnost, tjelesne ozljede i materijalnu štetu.


Od uvođenja ravnotežu skuter u 2001, broj ozljeda uzrokovan balansiranje skutera ima nisu bili pobrojani. Među njima, najviše pogrešnu stvar je da na lipnja 27, 2010, Jimi Heselden, vlasnik je svjetski poznata dva kotača električno vozilo Segway, nažalost umro u skuter koji je upravljan od strane njegove tvrtke.


Prometna policija


Je teško definirati ravnotežu skuter svojstva i to je teško odrediti nesreće.


Osim opasnosti od jahanja ravnotežu skuter na cesti, je takvo ponašanje u skladu sa zakonima i propisima?


U prometne propise, glavnina odgovornost je: pješaci, nemotornih vozila, i motorna vozila, ali električni balans skutere ne pripadaju iznad tri.


"Za razliku od opće bicikala, neki imaju gas i kočnice. Oni su isključivo ovisna o rider's tijelo žiroskopu. Ako kontrola nije dobro, to je lako pasti. Prilikom vožnje na cesti, to je lako da upadne u nevolju. Nevjerojatno." Mr. Chen, policijski službenik Kaifu četvrti prometne policije brigade u gradu Changsha, rekao je da iako postoji jasna regulatorna definicija za ravnotežu skutera na tržištu, Changsha nije izričito zabranio da iz vožnje na cesti, ali zato brzine skutera, to je misao vodilja na autocesti. To je lako pitanje električni balans skuter ne može ući motornih vozila lane.